Taxichauffeur nog niet bekend

donderdag 14 mei 2009

Dinsdagavond toonde het programma Opsporing Verzocht een reconstructie van de vluchtroute van de 21-jarige verdachte na de dubbele moord of doodslag in Hurwenen. Specifiek stelde het onderzoeksteam de vraag of twee vermoedelijk Turkse of Marokkaanse mannen en een taxichauffeur zich willen melden. De hoofdofficier van Justitie in Arnhem loofde een beloning van 20.000 euro uit voor informatie die leidt tot opheldering van dit misdrijf, de moord of doodslag in Hurwenen, gepleegd in de nacht van 23 op 24 september 2008.
Dinsdagavond kwamen naar aanleiding van de uitzending 5 tips binnen. Woensdagmiddag ontving het onderzoeksteam nog twee tips waarvan n zeer waardevol leek. De tipgever vertelde dat hij een man die bewuste nacht in september een lift heeft gegeven in de buurt van Velddriel. Het onderzoeksteam is in gesprek met deze tipgever om te achterhalen of de tip waardevol blijkt voor het onderzoek. Taxibedrijven Tot op heden heeft de taxichauffeur zich nog niet gemeld. Ondanks de eerder genoemde mogelijk waardevolle tip, verzendt de politie ruim 3500 brieven donderdag naar taxibedrijven in het midden van het land. Onder andere aan taxibedrijven in de gemeenten Zuid-Holland, Brabant, Utrecht, Zeeland en Gelderland. In de brief wordt gevraagd om de ritstatussen van de nacht van 23 op 24 september 2008 naar de politie te sturen. Hiermee hoopt het onderzoeksteam nader onderzoek te doen naar de vluchtroute van de verdachte. Uit onderzoek is gebleken dat de 21-jarige verdachte rond half zes in de vroege ochtend van woensdag 24 september door een taxi in Hellevoetsluis is afgezet. (13)

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kerkwijk | 112 alarmeringen Kerkwijk | Goedkoop Tanken in Kerkwijk | Supermarkten in Kerkwijk | Weerbericht Kerkwijk